Najnovije vesti

LJAJIĆ: Očekujemo više turista iz Rusije
Foto: Nebojša Mandić

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

LJAJIĆ: Očekujemo više turista iz Rusije

Biznis

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da ove godine očekuje značajan porast turista iz Rusije u Srbiju.

Govoreći o spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije i Rusije, Ljajić je rekao da je u 2016. došlo do oporavka spoljnotrgovinske razmene u odnosu na 2015. godinu, kada je zbog pada rublje bila smanjena tražnja srpskih proizvoda na ruskom tržištu.

"Velika oscilacija rublje uticala je da imamo manji izvoz nego ranije", rekao je Ljajić.

Dodao je da očekuje da će u junu biti zvanično nastavljeni pregovori oko zaključivanja sporazuma o trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima.

Najavio je da će ove godine početi izgradnja višespratne parking garaže na Kopaoniku, kao i da će do kraja godine biti završen Veliki omladinski kulturni centar na Zlatiboru.

"Uložićemo sredstva u izgradnju komunalne i svake druge infrastrukutre na Staroj planini", rekao je Ljajić i dodao da je cilj privlačenje stranih investitora na Staru planinu.

On je rekao da je ove godine interesovanje za vaučere za odmor u Srbiji duplo veće nego prošle godine i da će verovatno svih 60.000 vaučera biti podeljeno i pre roka, 15. oktobra.(Beta/RTS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...