Najnovije vesti

IZABRANO 100 NAJBOLJIH: Oni će se prekvalifikovati u IT stručnjake
Foto: SDJP

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

IZABRANO 100 NAJBOLJIH: Oni će se prekvalifikovati u IT stručnjake

Biznis

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave završilo je sa finalnim krugom selekcije kandidata za učešće na pilot programu prekvalifikacija u IT sektoru i izabralo je 100 polaznika koji će pohađati obuke, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kako je navedeno, učestvovalo je ukupno 200 kandidata, koji su postigli najbolje rezultate u prvom krugu selekcije, a oni su dodatno testirani uživo na Elektronskom fakultetu u Nišu, Prirodno-matematičkom fakultetu Novom Sadu i u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu i polagali su testove sposobnosti i sklonosti za rad u IT sektoru.

 

POSTANITE IT STRUČNJAK: 1.300 mladih se prijavilo za prekvalifikaciju u programere

 

Izbor izvođača koji će vršiti obuke, znaće se naredne nedelje, a spisak će biti dostupan na sajtu za prekvalifikacije u IT sektoru. Selekcija kandidata rađena je uz pomoć ekspertskog sistema za psihološku procenu "Total Assessment" koji sadrži serije zadataka koje su kandidati rešavali, a koji je imao za cilj da se redosled obuke kandidata napravi prema potencijalima koji su neophodni za uspeh u IT oblasti.

 

Polna struktura izabranih je takva da u stotinu polaznika ima 32 žene i 68 muškaraca, takođe, od stotinu njih 22 je starosti od 22 do 25 godina, 62 kandidata je od 26 do 35 godina starosti, dok je 16 kandidata starijih od 36 godina.

 

Među najboljih 100, 68 je nezaposleno a 32 zaposleno, a budući polaznici obuka su u svojim motivacionim pismima, koja su slali prilikom prijavljivanja, napisali da žele da se usavrše, kao i da prepoznaju potrebe IT sektora u Srbiji.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...