MINISTARKA MIHAJLOVIĆ S AMBASADOROM BELORUSIJE: Povezivanje privrednika i naša dva naroda
Foto: Kurir

Razgovor o ekonomskoj saradnji

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ S AMBASADOROM BELORUSIJE: Povezivanje privrednika i naša dva naroda

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Belorusije u Beogradu Vladimirom Čuševim o odnosima Srbije i Belorusije i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Ocenjeno je da su odnosi Srbije i Belorusije tradicionalno prijateljski i dobri, ali postoji prostor za dalju ekonomsku saradnju.

Taj prostor Mihajlović pre svega vidi u oblasti privrede, transporta i građevinarstva, navodi se u saopštenju njenog ministarstva.

"Vlada Srbije je već pokazala koliko joj je stalo do dobrih odnosa i saradnje sa Belorusijom. Mi smo tu da stvorimo uslove da se privrednici povezuju, a samim tim i naša dva naroda. Politička podrška za to svakako postoji", poručila je ministarka koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

I Vulin razgovarao sa Belorusom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Čuševim. Na sastanku su konstatovani odlični odnosi dve zemlje i mogućnosti za dalje unapređenje saradnje.

Sagovornici su razgovarali i o načinima za unapređenje ekonomske saradnje, kao i o potpisivanju sporazuma koji će poboljšati položaj naših radnika u Belorusiji i beloruskih radnika u Srbiji.

Vulin se zahvalio ambasadoru Čuševu na principijelnom stavu koji Belorusija ima po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i prihvatio je poziv ambasadora da poseti Minsk u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track