AERODROM NIKOLA TESLA: U martu rekordnih 343.771 putnika!
Foto: Nebojša Mandić

Uspeh

AERODROM NIKOLA TESLA: U martu rekordnih 343.771 putnika!

InfoBiz -

U martu je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" zabeleženo za taj mesec rekordnih 343.771 putnika, što je 10 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, saopštio je danas taj aerodrom.

Navodi se i da je u martu ove godine broj poletanja i sletanja uvećan za tri odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.U prvom kvartalu ove godine usluženo je 955.988 putnika, što je deset odsto više nego u istom periodu prethodne, rekordne godine, dodaje se u saopštenju.

U martu je zabeležena visoka opšta redovnost saobraćaja, a oko 93 odsto letova započeto je bez kašnjenja.Samo 1,1 odsto letova iz Beograda bilo je s takozvanim velikim kašnjenjem, "uz prosečno zakašnjenje od oko četiri minuta".

Uz najavljenu bogatiju ponudu tokom leta, nove linije i više čartera ka turističkim destinacijama tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, kao i povećanje kapaciteta aviona na postojećim linijama, Aerodrom "Nikola Tesla" u ovoj godini očekuje trend nastavka povećanja broja putnika.

Potvrda uspešnosti je i 5. mesto medju najboljim aerodromima u Istočnoj Evropi koje je Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd već treću godinu za redom zauzeo na ovogodišnjoj dodeli nagrada agencije "Skytrax", specijalizovane za rejting u vazdušnom saobraćaju. ;

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track