ČADEŽ U MOSTARU: 50 srpskih kompanija na Sajmu privrede
Foto: Fonet

Privredna delegacija Srbije

ČADEŽ U MOSTARU: 50 srpskih kompanija na Sajmu privrede

InfoBiz -

BEOGRAD - Na Međunarodnom sajmu privrede koji sutra počinje u Mostaru učestvovaće 50 kompanija iz Srbije iz različitih sektora, najavila je danas Privredna komora Srbije.

Privrednu delegaciju Srbije na toj manifestaciji predvodiće predsednik PKS Marko Čadež koji je izjavio da je najviše kompanija iz agrobiznisa, a predstaviće se i proizvodjači opreme i alata, kao i preduzeća iz oblasti građevinarstva, tekstilne, mašinske, elektro i farmaceutske industrije, energetike i drugih privrednih grana koje imaju potencijal jačanja saradnje sa zemljama regiona.

Tokom boravka u Mostaru Čadež će se sastati se sa predsednicima privrednih komora regiona okupljenih u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana u sklopu pripremnih aktivnosti za učešće na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu.

Na sajmu će biti organizovana izložba u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope na kojoj će proizvodjači vina i vinogradarske opreme iz celog regiona promovisati svoj proizvodni program i objedinjenu vinsku ponudu radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima, pre svega na kineskom.

Na 20. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru okupiće se izlagače iz više od 20 zemalja, a zemlja partner je Hrvatska. U okviru zajedničkog izložbenog prostora predstaviće se 18 firmi iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track