UZMI RAČUN I POBEDI: Uručeni ključevi 18 Fiat 500-L
Foto: Tanjug Tanja Valič

Radost dobitinika

UZMI RAČUN I POBEDI: Uručeni ključevi 18 Fiat 500-L

InfoBiz -

KRAGUJEVAC - Dobitnicima u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" danas su u Kragujevcu svečano uručeni ključevi automobila marke "Fiat 500-L".

Ključeve 18 automobila je uručio državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Željko Ožegović.

On je rekao da je nagradna igra dala dobre rezultate, ističući da je poslato oko 8,5 miliona koverata, a po preliminarnim merenjima, učestvovalo je između 25 i 40 odsto ukupnog stanovništva, što je mnogo više u odnosu na druge zemlje u kojima se organizuju slične lutrije.

" Poreska uprava je već na polovini realizacije nagradne igre pokazala da je značajno povećana naplata PDV-a, a smanjio se i broj prekršaja zbog neizdavanja fiskalnih računa", rekao je Ožegović.

Lutrija je imala i nefinansijske efekte, kaže Ožegović i objašnjava da su građani shvatili značaj borbe protiv sive ekonomije.

Sada sledi novo takmičenje, pa će tako pet opština čiji su stanovnici poslali najveći broj fiskalnih računa dobiti finansijsku nadoknadu od 20.000 evra za projekte, a 12 opština će dobiti besplatne WiFi zone.

Pozivajući građane da i ubuduće uzimaju fiskalne račune, Ožegović je najavio mogućnost organizovanja novog kola nagradne igre na jesen ili na proleće iduće godine.

Predsednica Komisije i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Stanija Višekruna izrazila je zadovoljstvo što je nagradna igra sprovedena po pravilima.

Višekruna je govoreći o uočenim nepravilnostima navela da je bilo koverata u kojima su bili izmešani slipovi i računi, te da je bilo računa iz 2016. godine, a dešavalo se da učesnici nisu na ispravan način popunjavali brendirane koverte.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović kaže da je nagradna igra nadmašila sva očekivanja budući da je poslato 8,5 miliona koverata.

"Danas smo dodelili automobile srećnim dobitnicima iz svih krajeva Srbije, što potvrđuje da je ova aktivnost naišla na interesovanje svih građana", rekla je Jovanović.

Sada predstoji poseta srećnim mestima i objektima koji su izdali fiskalne račune kako bi se promovisali oni koji poštuju propise, izdaju fiskalne račune i plaćaju PDV, jer je to, kaže, najbolji način da se doprinese boljem kvalitetu života.

Među dobitnicima automobila FIAT 500-L je i Aleksandra Najkrakućin iz Kikinde koja je, kaže, poslala 13 koverata.

"U stvari broj 13 je srećan broj", rekla je Najkrakućin i dodala da će novo vozilo ravnopravno koristiti svi članovi porodice.

Iako mu sin radi u Pošti, Bora Gilezan iz Zrenjanina se požalio da mu je bilo teško da pronađe brendirane koverte, a informacija da je dobio automobil ga je, kaže, zatekla na pecenju.

"Dođem kući i sačekaju me komšijina deca. Kažu, deda Boro, dobili ste auto. Kupio sam im čokoladu", šaljivo priča dobitnik automobila.

Pojedine vlasnike automobile nagradna igra će naterati da, po sopstvenom priznanju, "izvuku vozačku dozvolu iz prašine".

"Moja vozačka dozvola 16 godna skuplja prašinu, i evo sad će ta prašina morati da se skloni, tako da ću polako, za početak da vozim uz supruga", rekla je ona.

Biljana Glišić iz Beograda kaže da još ne može da veruje da je dobila auto, a zaslugu pripisuje suprugu, jer je, kaže, on bio uporan i sakupljao račune.

Svi dobitnici poručuju da će nastaviti da uzimaju račune, ne samo kako bi vodili računa koliko su novca potrošili već i da bi pomogli državi da poboljša kvalitet života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track