TURISTIČKI SAJTOVI LAŽU ZA CENE: Upozorenje potrošačima iz EU!
Foto: Shutterstock

Pažnja

TURISTIČKI SAJTOVI LAŽU ZA CENE: Upozorenje potrošačima iz EU!

InfoBiz -

Evropsko udruženje za zaštitu potrošača (ECPA) upozorilo je da većina sajtova koji daju informacije o letovanjima, hotelima i drugim turističkim aranžmanima turiste obmanjuju jer im daju pogrešne informacije o cenama.

Kako tvrde, cene koje objavljuju mnogo su niže od onih koje na kraju turisti moraju da plate, a u nekim slučajevima ponude su toliko nerealne da, kad kliknete da ih kupite, nedostupne su, prenosi BBC. Reč je o sajtovima koje vrlo verovatno koriste i građani Srbije kad tragaju za aranžmanima u inostranstvu.

- Ovi sajtovi dovode u zabludu potrošače - izjavila je Vera Jourova iz Evropske komisije i podsetila da su kompanije u čijem su vlasništvu sajtovi dužne da poštuju prava potrošača.Analiza Evropskog udruženja pokazala je da je čak 235 sajtova ove vrste problematično. U trećini slučajeva cena koja je prikazana na njima je niža od konačne cene koja treba da se plati. U jednoj petini slučajeva promotivne ponude su nedostupne, a u gotovo jednoj trećini nije bilo jasno kako je izračunata ukupna cena. Više od petine sajtova žalbe potrošača prikazuje tako da izgledaju neistinito.S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track