Najnovije vesti

TURISTIČKI SAJTOVI LAŽU ZA CENE: Upozorenje potrošačima iz EU!
Foto: Shutterstock

Pažnja

TURISTIČKI SAJTOVI LAŽU ZA CENE: Upozorenje potrošačima iz EU!

Biznis

Evropsko udruženje za zaštitu potrošača (ECPA) upozorilo je da većina sajtova koji daju informacije o letovanjima, hotelima i drugim turističkim aranžmanima turiste obmanjuju jer im daju pogrešne informacije o cenama.

Kako tvrde, cene koje objavljuju mnogo su niže od onih koje na kraju turisti moraju da plate, a u nekim slučajevima ponude su toliko nerealne da, kad kliknete da ih kupite, nedostupne su, prenosi BBC. Reč je o sajtovima koje vrlo verovatno koriste i građani Srbije kad tragaju za aranžmanima u inostranstvu.

- Ovi sajtovi dovode u zabludu potrošače - izjavila je Vera Jourova iz Evropske komisije i podsetila da su kompanije u čijem su vlasništvu sajtovi dužne da poštuju prava potrošača.Analiza Evropskog udruženja pokazala je da je čak 235 sajtova ove vrste problematično. U trećini slučajeva cena koja je prikazana na njima je niža od konačne cene koja treba da se plati. U jednoj petini slučajeva promotivne ponude su nedostupne, a u gotovo jednoj trećini nije bilo jasno kako je izračunata ukupna cena. Više od petine sajtova žalbe potrošača prikazuje tako da izgledaju neistinito.S. T.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...