GREŠKE U SAOBRAĆAJNOJ DOZVOLI: Ako MUP pogreši, plaća novu dozvolu
Foto: Fonet

Ministarstvo unutrašnjih poslova

GREŠKE U SAOBRAĆAJNOJ DOZVOLI: Ako MUP pogreši, plaća novu dozvolu

InfoBiz -

Ako se prilikom rešavanja zahteva za izdavanje nove dozvole utvrdi da je u registracioni list vozila bio unet tačan podatak o broju mesta za sedenje, trošak ide na račun policije

Vozači kojima broj sedišta u vozilu nije isti kao u saobraćajnoj dozvoli vađenje nove neće morati da plate ako je za neslaganje kriva policija. Time štede oko 1.300 dinara.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Raskorak između podataka u dozvoli i stanja u autu može da utvrdi policajac koji zaustavi vozilo u saobraćaju, a pre više od pola godine i tehnički pregledi, kada ih posete vozači kojima je istekla registracija. Reč je o primeni odredaba Zakona o bezbednosti saobraćaja koje se odnose na ispitivanje vozila.- Nadoknadu za izdavanje nove dozvole plaća vlasnik vozila ako je firma koja je obavila tehnički pregled vozila u registracioni list upisala netačan podatak o broju mesta za sedenje. Ako se prilikom rešavanja zahteva za izdavanje nove dozvole utvrdi da je u registracioni list vozila bio unet tačan podatak o broju mesta za sedenje, trošak ide na račun policije - navode za Kurir u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ko je napravio grešku, građani utvrđuju uvidom u dosije vozila kod organa unutrašnjih poslova koji je to izdao.Naknada za novu dozvolu je manji deo troška u celoj priči jer novi dokument ne može da se dobije bez potvrde o broju sedišta od proizvođača koja košta od nekoliko do 12.000 dinara.(V. S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAĐANI VOLE BMW, A ŠUMADINCI MAZDU: Ovo su najtraženiji polovnjaci u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track