Najnovije vesti

VUČIĆ U LESKOVCU: Srbija u aprilu u plusu, VEĆE PLATE I PENZIJE krajem 2017.
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer na otvaranju deonice pruge

VUČIĆ U LESKOVCU: Srbija u aprilu u plusu, VEĆE PLATE I PENZIJE krajem 2017.

Biznis

LESKOVAC - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država u aprilu biti u suficitu, te da veruje da će cela godina biti završena u plusu, što će krajem 2017. omogućiti povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ali i bolja primanja u privatnom sektoru.

"Ove godine će bukvalno svi građani osetiti poboljšanje", rekao je Vučić u obraćanju u Leskovcu na otvaranju rekonstruisane pruge Vinarce-Đorđevo.On je rekao da će april biti završen u plusu, iako je u skladu sa planovima sa MMF i u Skupštini Srbije predviđeno pola milijari evra deficta u prva četiri meseca, a da ćemo imati suficit.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Više od pola milijarde dinara smo ili uštedeli ili zaradili", rekao je Vučić.On je naveo da će država pokušati da, uz vraćanje ranijih obaveza, godinu završi u plusu, što znači da će pred kraj 2017. biti i povećanja plata u javnom sektoru, penzija, te povećanje minimalne zarade i u privatnom sektoru.Rekao je da je to postignuto zahvaljujući odgovornosti i ozbiljnosti ne države, nego građana koji su pokazali da veruju onima koji ne nude laka rešenja, već znaju da se samo teškim radom nešto može postići.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...