VUČIĆ O PUTARIMA: Ako treba i vikaću, ali da psujem ne mogu
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kasne radovi na Koridoru 10

VUČIĆ O PUTARIMA: Ako treba i vikaću, ali da psujem ne mogu

InfoBiz -

LESKOVAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će "ako treba i vikati" da bi na vreme bili završeni radovi na saobraćajnim koridorima koji se finansiraju iz medjunarodnih kredita.

On je na Železničkoj stanici Leskovac na svečanosti povodom puštanja u saobraćaj pruge Vinarci-Đordjevo rekao novinarima da na nekim deonicama kasne radove i da će neki ugovori sa izvodjačima biti raskinuti.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje zašto bi morao da viče na izvodjače radove kada je jasna procedure ako se ne poštuju ugovorene obaveze, Vučić je rekao da bi raskidanje ugovora zbog kašnjenja radova značilo produžetak roka za završetak Koridora 10 za godinu dana.Naveo je da je posebno nezadovoljan domaćim firmama koje grade deonicu od Srpske kuće od Levosoja.

"Ja ću da vičem, oni mogu i da psuju, a ja ne mogu. Ali mogu da vršim pritisak da se radovi brže završavaju jer to znači dolazak investitora na jug Srbije", rekao je Vučić.Na obnovljenim deonicama Koridora 10 brzina vozova je povećana sa 50 na 120 kilometara na sat.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Modernizacijom i rekonstrukcijom dela pruge Vinarci-Djodjevo u dužini od 15 kilometara završene su sve tri južne deonice Koridora 10 izmedju Niša i Preševa, ukupne dužine 46,5 kilometara, a radovi u vrednosti 30,4 miliona dolara su finansirani iz ruskog kredita.Preostale dve južne deonice Koridora 10 su od Bujanovca do Bukarevca u dužini 13,7 kilometara i od Vranjske Banje do Ristovca od 17,7 kilometara.Vučić će danas posetiti i gradilište putnog Koridora 10, kod tunela "Manojle" u blizini Vladičinog Hana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track