Amerikanci kupili Apatinsku pivaru

Molson kurs novi vlasnik

Amerikanci kupili Apatinsku pivaru

InfoBiz -
Uzbuđeni smo što smo zaključili ovu akviziciju, rekao izvršni direktor "Molson kursa" Peter Svinburn

BEOGRAD - Jedna od najvećih pivara na svetu, američko-kanadski "Molson kurs", preuzeo je "Starbev" u čijem je sastavu i Apatinska pivara. "Molson kurs", koji posluje u Kanadi, SAD i Velikoj Britaniji, objavio je da je zaključio ranije najavljenu kupovinu "Starbeva" za oko 2,65 milijardi evra, koja uključuje "staropramen", vodeći međunarodni brend ove poslovne jedinice koji se prodaje u više od 30 zemalja širom sveta.

Izvršni direktor za Veliku Britaniju i Irsku "Molson kursa" Mark Hunter je biće izvršni direktor nove poslovne jedinice, koja ima novi naziv "Molson kurs Centralna Evropa", koja zapošljava oko 4.100 zaposlenih, ima devet pivara i prodaje vodeće brendove na tržištima u Češkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Slovačkoj.

"Uzbuđeni smo što smo zaključili ovu akviziciju, koja značajno povećava mogućnosti za naš dalji razvoj i proširuje asortiman naših premijum brendova", rekao je predsednik i izvršni direktor "Molson kursa" Peter Svinburn.On je kazao da postoje brojne mogućnosti koje na tržištu ovog regiona."Molson kurs" je u 2011. uvršten u listu "Dau Džons indeksa održivosti" (Dow Jones Sustainability Index), koja je najprestižniji globalni pokazatelj održivosti globalnih korporacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track