VUČIĆ U VIŠEDNEVNOJ POSETI KINI: Pokušaćemo da dogovorimo direktnu avio - liniju iz Beograda
Foto: Marina Lopičić

Premijer predvodi srpsku delegaciju

VUČIĆ U VIŠEDNEVNOJ POSETI KINI: Pokušaćemo da dogovorimo direktnu avio - liniju iz Beograda

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić koji će predvoditi srpsku delegaciju u višednevnoj poseti Kini izjavio je uoči odlaska da će pokušati da obezbedi konačni dogovor oko avio - linije između Kine i Srbije.

"Pokušaćemo da obezbedimo ovoga puta konačni dogovor oko avio - linije između Kine i Srbije, pa makar prvih meseci bilo preko nekog grada još u Evropi, ali posle toga da imamo dirketnu vezu Beograd - Šangaj ili Beograd - Peking", rekao je Vučić.

U Kini će se krajem nedelje razgovarati i o stabilnosti regiona i o važnim ekonomskim temema.

Teme razgovora, pre svih sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, ali i drugim kineskim zvaničnicima i privrednicima, biće očuvanje i dalji napredak Železare, zatim RTB Bor, izgradnja industrijskog parka u Beogradu, vojno - tehnička saradnja i ulaganje u namensku industriju, infrastrukturni projekti, pruga Beograd-Budimpešta.

"To su ogromne promene za nas i sad naravno mi moramo da pronađemo uvek dovoljno novca za finansiranje, a da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija, i mislimo da uspevamo u tome. Zato je za nas važno da imamo što više ovakvih stvari kao što je Železara, kao što je RTB, kao što je značajniji dolazak kineskih turista", istakao je Vučić.

VUČIĆ: Strašne posledice rada Vilijama Vokera, postavićemo pitanje legaliteta njegovih odluka

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track