GRADIĆE TESLA GRAD: Kompanija BK Tesla potpisala Memorandum s kineskom firmom MCC
Foto: Dado Djilas

Saradnja

GRADIĆE TESLA GRAD: Kompanija BK Tesla potpisala Memorandum s kineskom firmom MCC

InfoBiz -

BEOGRAD - Kompanija BK Tesla potpisala je danas Memorandum o saradnji sa kineskom državnom kompanijom MCC (China Metallurgical Construction Engineering Group), saopštila je BK Group d.o.o.

Gradiće se objekat koji će promeniti lice Beograda, navodi se u saopštenju, uz preciziranje da je reč o početku gradnje tri miliona kvadratnih metara u Srbiji, najpre dva miliona u Beogradu, a onda i milion kvadrata u 25 okruga Srbije.Tesla grad je jedinstveni program kompanije "BK Group" za razvoj prostora od dva miliona kvadratnih metara i predstavlja kapitalni arhitektonski i urbanistički projekat koji odražava značaj i važnost geografskog položaja grada Beograda u centru Evrope.

http://www.youtube.com/watch?v=7P-0NK6XdOI
Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Inače, kineska kompanija MCC, postoji 50 godina i posluje u oblastima investiranja i izgradnje. Ostvarila je dobre rezultate kako na kineskom tako i na inostarnom tržištu, a o tome svedoči i više od hiljadu nagrada, koje je kompanija dobila.Šong Lin, predstavnik kineske vlade, rekao je da je predsednik Kine Si Đinping prošlogodišnjom posetom Srbiji postavio nove zadatke u saradnji dve zemlje."Kompanija MC C je prihvatila ponudu našeg predsednika i ovo je primer dobre saradnje Kine i Srbije. Nadam se da će današnje potpisivanje Memoranduma podstaći i druge kineske kompanije da ulažu u Srbiju", optimističan je bio Lin.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Dragomir J. Karić, predsednik UO "BK Group" naglasio je da je današnje potpisivanje Memoranduma značajno ne samo za kompaniju "BK Tesla", već i za građane cele Srbije jer predstavlja početak gradnje tri miliona kvadratnih metara u Srbiji, najpre dva miliona u Beogradu, a onda i milion kvadrata u 25 okruga Srbije.Karić je naglasio da izgradnjom Tesla grada Srbija dobija mnoga radna mesta za mlade ljude i da će se time povećati bruto produkt Srbije i brzo unaprediti i povećati proizvodnja građevinskog materijala.Takođe je rekao da su kineski investitori veoma značajni za Srbiju, jer dolaze bez ikakvih uslovljavanja i teritorijalnih pretenzija."Izvanredne odnose s Kinom imamo zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je u Srbiji organizovao Samit 16 država na čelu s Kinom.

Poseta kineskog predsednika je takođe dala zamah I ujedno potvrdila da su odnosi dve zemlje izvanredni. Dokaz te saradnje je i rešavanje gorućeg problema, a to je železara u Smederevu. Treba da se oslonimo na države koje s nama imaju bratske i ekonomske odnose", zaključio je Karić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track