SVEČANO OTVOREN POGON FABRIKE MAGNA U ODŽACIMA Vučić: Ponosan sam na radnike, hvala vam na svemu!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Objekat za proizvodnju presvlaka za auto-sedišta

SVEČANO OTVOREN POGON FABRIKE MAGNA U ODŽACIMA Vučić: Ponosan sam na radnike, hvala vam na svemu!

InfoBiz -

U Odžacima je danas zvanično počeo sa radom novi proizvodni pogon kanadske fabrike "Magna seating" koji se prostire na 10.000 kvadrata i u kojoj radi oko 1.200 ljudi.

Novi pogon svečano je otvoren u prisustvu premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona, ministar privrede Gorana Kneževića, ministra za rad Aleksandra Vulina, predstavnika rukovodstva kompanije i lokalne samouprave.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić se, po dolasku u fabriku, sastao sa rukovodstvom kompanije, a zatim obišao pogon i razgovarao sa radnicima, dok je potpisom na jednom od sedišta poručio da im želi mnogo uspeha. Nakon obilaska farbike, premijer je poručio da će Vlada Srbije popraviti puteve radi kamiona koji dovoze opremu u Magnu.

"Ponosan sam na vas, radnike, što zarađujete za sebe i svoje roditelje i imate budućnost u Odžacima. Ponosan sam što imamo dobre, vredne i čestite radnike koju mogu napraviti odličan rezultat za Magnum. Veliko hvala na svemu tome. Do sada smo, kao država, u Magnu uložili 4,45 miliona evra, obećao sam još bolju podršku za veće zapošljavanje. Hoćemo ljude da zaposlimo, ali i pomognemo njihovo školovanje, i ovde i, ako treba, u Novom Sadu, ali da se posle vrate u Odžake i ovde rade", istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kanadski "Magna seating" bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, a posluje u Srbiji od 2013. godine kada je u Odžacima otvorena prva fabrika od 4.300 kvadrata u kojoj radi 444 radnika.

"Magna seating" posluje u 18 evropskih zemalja. Kako kažu u fabrici, sarađuju sa lokalnom samoupravom i sprovode programe "Prva šansa", interni program ličnog rasta i razvoja zaposlenih, kao i program obuke srednjoškolaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track