Najnovije vesti

ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Auto-put Kragujevac - Batočina polovinom naredne godine
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarka građevinarstva

ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Auto-put Kragujevac - Batočina polovinom naredne godine

Biznis

BATOČINA - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila danas da će ceo autoput od Kragujevca do Batočine biti završen do polovine naredne godine u dužini od 24 kilometra.

Mihajlović je, tokom obilaska radova na izgradnji kružnog toka u mestu Žirovnica, rekla da će od tih 24 kilometra do kraja juna ove godine biti završeno 18,5 kilometara, kao i da preostaje da se izgradi još pet kilometara za deo kroz Batočinu.

"Autoput Kragujevac - Batočina je jako važna deonica od 24 kilometra koja je počela da se gradi još 2009. godine i mislim da je strašno što već davno nije bila izgrađena", rekla je ministarka novinarima.

Ona je podsetila da je prošle godine puštena u saobraćaj jedna deonica u dužini od šest kilometara.

Mihajlović je rekla da se trenutno radi projekat za preostalu deonicu od pet kilometara kroz Batočinu i izrazila očekivanje da će taj projekat biti završen u septembru nakon čega će uslediti raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača.

"Tako da će naredne godine do juna ili jula, pa neka bude i tokom građevinske sezone to morati da bude sve gotovo", naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala da je taj autoput važan za taj deo Srbije s obzioriom na to da spaja Kragujevac da Koridorom 10.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...