DOK SE NE NAĐE NAJBOLJI PARTNER: Produžen rok za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla
Foto: Nebojša Mandić

Koncesija

DOK SE NE NAĐE NAJBOLJI PARTNER: Produžen rok za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

InfoBiz -

BEOGRAD - Rok za davanje beogradskog Aerodrom "Nikola Tesla" u koncesiju je produžen zbog njegovog strateškog položaja i velikog interesovanja kompanija, izjavila je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima u Vladi Srbije rekla da je dodatni rok za koncesiju beogradskog aerodroma dat "u želji da se sve dobro pregleda". "Ako biramo strateškog partnera za aerodrom, bolje je sve dobro sagledati i izabrati najboljeg", rekla je Zorana Mihajlović.

Rok za odlučivanje ko će od potencijalnih investitora zainteresovanih za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu biti kvalifikovan za slanje obavezujućih ponuda produžen je do 21. juna, objavljeno je danas. Kako se navodi u oglasu objavljeno u beogradskoj "Politici", odlukom Vlade Srbije rokovi se produžavaju na zahtev kvalifikovanih učesnika u tom postupku, a prvobitni rok bio je 10. jun.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda ostaje nepromenjen i iznosi 75 dana od dana objavljivanja liste ponudjača koji su se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka davanja koncesije za beogradski aerodrom. U prvoj fazi postupka u kojoj su dostavljanje neobavezujuće ponude, tri puta su produžavani rokovi.

Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina. Za koncesiju se prijavilo 27 kompanija, a dve se nisu kvalifikovale za dalje učešće u tom postupku. ;

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gradski menadžer ne ferma klince koji mu pevaju, već čita poruke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track