RADNICI GOŠE NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA: Stavili šine na prugu da spreče odvoženje vagona
Foto: Zorana Jevtić

Organizovali dežurstvo na stanici

RADNICI GOŠE NE ODUSTAJU OD ŠTRAJKA: Stavili šine na prugu da spreče odvoženje vagona

InfoBiz -

Iako su radnici Goše FŠV imali obećanja od strane rukovodstva da jedanaest vagona neće biti pomerani sa stanice dok se ne postigne dogovor sa radnicima, danas je bilo pokušaja da se oni odvezu u Slovačku.

Verovatno smatrajući da u podne, u vreme nedeljnog ručka, neće biti dovoljno radnika koji će se okupiti da spreče ovu aktivnost, iz Velike Plane je stigla dizel lokomotiva kojom je pokušano odvoženje vagona. Međutim radnici su bili organizovani pa su uveli dežurstvo 24 sata na stanici, tako da su odmah obavestili ostale kolege koji su se u najkraćem roku, njih sedamdesetak, okupili na stanici.

Kako je potvrdio u telefonskom razgovoru predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujčić, radnici su postavili šine na prugu kako bi sprečili pokušaj odvoženja vagona, koji su im poslednji adut da dobiju još neku isplatu.

Vujčić kaže da je ovo po ko zna koji put pokušano da se radnici prevare i da su sada poprilično rezignirani i da više nema odstupanja i popuštanja. Povratka na rad neće biti po cenu da se zatvori fabrika.

(Kurir.rs/Palanka danas/ Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Medicinske sestre odlaze, a množe se botovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track