MIHAJLOVIĆ: Gradnja Šumadijskog koridora počinje u drugoj polovini 2018.
Foto: Stefan Jokić

MINISTARKA NAJAVILA

MIHAJLOVIĆ: Gradnja Šumadijskog koridora počinje u drugoj polovini 2018.

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana MIhajlović izjavila je danas da će Šumadijski koridor početi da se gradi u drugoj polovini naredne godine.

Ona je naglasila da je u toku priprema neophodne dokumentacija, a da je taj koridor veoma važan, ne samo zato što povezuje dva koridora, već zato što će povezati važne gradove i što prema njemu gravitira pola miliona ljudi.

"Neke naše procene su da bi već u drugoj polovini naredne godine mogli da počnemo sa izgradnjom 109 kilomera koridora. Već su izdati javni pozivi za projektovanje, eksproprijaciju", rekla je Mihajlović gostujući na RTS.

foto: Zorana Jevtić

Ona je dodala da se otvara put Batočina - Kragujevac u dužini od 22 kilometra, ali da ostajaje još da se uradi pet kilometara kroz Batočinu kako bi se taj put spojio sa Koriodorom.

Upitana za kritike ministra finansija koji je rekao da nije povučeno sedam milijardi dinara za kapitalne investicije ona je rekla da se zaboravlja da je građevinarstvo sezonska delatnosti i da novac ne može da se povlači u decembru ili januaru jer nije sezona.

"Naš budžet je 61 milijarda dinara i već je 51 odsto novca povučeno. Uvek imamo nizak nivo povlačenja novca u prvom kvartalu godine, ali na kraju godine naš budžet bude iskorišten 98 odsto", zaključila je ona.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Stefan Jokić, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track