MINISTAR ANTIĆ SA ALBAJRAJKOM: Srbija i Turska jačaju saradnju u oblasti energetike
Foto: Marina Lopičić

SASTANAK U ISTANBULU

MINISTAR ANTIĆ SA ALBAJRAJKOM: Srbija i Turska jačaju saradnju u oblasti energetike

InfoBiz -

ISTANBUL/BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, koji učestvuje na Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu, sreo se danas sa turskim kolegom Beratom Albajrakom i tom prilikom obostrano ocenili da između dve zemlje postoje veliki potencijali za dalje jačanje i unapređenje saradnje na svim poljima, posebno u oblasti energetike.

U prijateljskom i sadržajnom razgovoru dvojica ministara potvrdilla su dobre i prijateljske odnose između dve zemlje, saopšteno je iz tog resora.

Potvrda tome, kako se navodi, biće i sutrašnji susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Redžepa Taipa Erdogana, i učešće predsednika Srbije na Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Obostrano je ocenjeno da između dve zemlje postoje veliki potencijali za dalje jačanje i unapređenje saradnje na svim poljima, a posebno u oblasti energetike.

Ministar Antić je preneo naš interes za diversifikaciju gasnog snabdevanja Republike Srbije, i u tom smislu - interes za saradnju sa Republikom Turskom.

Dogovoreno je da o pitanjima od najvećeg interesa na polju energetske saradnje dvojica ministara odrede saradnike koji bi bili u neposrednom kontaktu.

Turski ministar naglasio je da je za Republiku Tursku, Republika Srbija ključna zemlja na Balkanu, sa kojom želi dalje jačanje svestrane bilateralne saradnje.

Dvojica ministara dogovorila su se da se do kraja godine održi bilatetalni sastanak u Beogradu ili Istanbulu, kako bi se nastavili razgovori, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track