MILAN STAMATOVIĆ: Ministar obmanjuje građane, novim zakonom se neće zabraniti prodaja zemlje strancima
Foto: Fonet

jedno priča, drugo radi

MILAN STAMATOVIĆ: Ministar obmanjuje građane, novim zakonom se neće zabraniti prodaja zemlje strancima

InfoBiz -

BEOGRAD - Najavom izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srbije neće se zabraniti prodaja zemlje strancima, ocenio je danas predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović.

"Pitam ministra (Branislava) Nedimovića, dokle će više da obmanjuje gradjane Srbije i govori da će se, tobože, novim zakonom rešiti pitanje prodaje srpskog zemljišta stranim državljanima, kada je svima jasno da se tim istim zakonom pristaje na sve uslove koje je pred Srbiju postavila EU i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), čija primena počinje za samo 52 dana", naveo je Stamatović u pisanoj izjavi.

foto: Nebojša Mandić

On je kazao i da Nedimović, još od početka ove godine, priča da država ima rešenje za prodaju zemlje strancima, ali da, kako je naveo, "očigledno nema hrabrosti" da saopšti narodu da je nemoguće sačuvati vlastito zemljište. Stamatović je naveo da je nemoguće sačuvati zemljište jer "državne raspikuće nemaju nameru da traže promene SSP-a i da se zameraju Briselu jer bi time ugrozili tzv. evropske integracije i put ka EU, u koju ne znamo ni kad ćemo ni da li ćemo ući".

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI SRAMOTA: U Srbiji bolje biti starleta ili batinaš nego profesor !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track