PROPALI PREGOVORI S RUKOVODSTVOM: Štrajkači iz Goše danas u Vladi Srbije
Foto: Vladimir Šporčić

MUKA

PROPALI PREGOVORI S RUKOVODSTVOM: Štrajkači iz Goše danas u Vladi Srbije

InfoBiz -

Četvorica radnika fabrike Vladimir Vuković (50), Jovan Radu (53), Ratko Tmušić (52) i predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić nastavili su štrajk glađu koji su započeli pre četiri dana

Radnici fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke, koji već 112 dana štrajku zbog neisplaćenih zarada od 2014, danas će se sastati s ministrom privrede Goranom Kneževićem kako bi pregovarali o rešenju problema.

Oni su pokušali i juče da se prvo dogovore s rukovodstvom fabrike, ali su pregovori ponovo propali. Četvorica radnika fabrike Vladimir Vuković (50), Jovan Radu (53), Ratko Tmušić (52) i predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić nastavili su štrajk glađu koji su započeli pre četiri dana.

- Došli su lekari iz Hitne pomoći da nas obiđu, izmere pritisak, vide kako smo... Držimo se, još nije strašno. Štrajk glađu nastavljamo! Najvažnije je da se situacija pomeri s mrtve tačke. Idemo u četvrtak u 10 sati u Vladu, u Ministarstvo privrede, da vidimo šta može da se uradi. Došli su i iz Agencije za medijaciju da vide da li to možemo da rešimo mirnim putem, međutim, ponovo nismo postigli dogovor s rukovodstvom „Goše“ - revoltirano kaže Vujičić za Kurir.

Ostalih 350 radnika „Goše“ juče su ponovo na četiri sata blokirali prugu Beograd-Niš i magistralni put prema Topoli.

Kurir / J. P.

Foto: Vladimir Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track