PREGOVORI: Radnici Goše traže isplatu duga, nastavljaju štrajk glađu!
Foto: Vladimir Šporčić

ŠTRAJKAČI IZ GOŠE KOD MINISTRA KNEŽEVIĆA

PREGOVORI: Radnici Goše traže isplatu duga, nastavljaju štrajk glađu!

InfoBiz -

Zaposleni u fabrici šinskih vozila započeli u Ministarstvu privrede razgovore s rukovodstvom fabrike, koja im u proseku duguje po 600.000 dinara

Prva runda pregovora poslovodstva i radnika fabrike šinskih vozila „Goša“ održana je juče u Ministarstvu privrede. Razgovori će biti nastavljeni danas, a zaposleni su i dalje u generalnom štrajku, dok četvorica kolega ne prekidaju štrajk glađu.

- Razgovori su počeli, imamo dosta opcija na stolu, koje ćemo razmatrati na novom sastanku u Ministarstvu privrede, ali detalje nećemo iznositi u javnost dok se pregovori ne okončaju. Videćemo kakav je stav ministra privrede Gorana Kneževića - rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

foto: Marina Lopičić

On, Vladimir Vuković, Jovan Radu i Ratko Tmušić od ponedeljka odbijaju da uzimaju hranu.

- U sredu smo bili u Hitnoj pomoći, ja sam dijabetičar, kolega ima problema sa srcem. Nije lako, ali nastavljamo, pa dokle izdržimo. Sve rečeno na sastanku u Ministarstvu prenosim radnicima fabrike i samo u dogovoru s njima ćemo raditi - rekao je Vujičić za Kurir.

Direktor „Goše“ Milutin Šćepanović izjavio je nakon sastanka da je najvažnije da su počeli pregovori i da postoje načini da se reše problemi. Kako nezvanično saznajemo, u Ministarstvu privrede spremni su da se prvo reši problem zdravstvenih knjižica i povezivanja radnog staža, ali radnici traže i da se započne isplata dugovanja na osnovu zarada, koje po zaposlenom iznose u proseku 600.000 dinara.

Kurir / J. Pronić

Foto: Vladimir Šporčić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track