O EKONOMSKIM ODNOSIMA DVE ZEMLJE: Ljajić se sastao sa ambasadorom Republike Koreje
Foto: Dado Đilas

BILATERALNA SARADNJA

O EKONOMSKIM ODNOSIMA DVE ZEMLJE: Ljajić se sastao sa ambasadorom Republike Koreje

InfoBiz -

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Republike Koreje Ju Deđongom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa između dve zemlje, kao i načinima za povećanje broja dolazaka korejskih turista u Srbiju.

Potpredsednik Vlade Ljajić i amabasador Ju saglasili su se tom prilikom da je neophodno da se što pre usaglasi i potpiše sporazum o podsticanju i zaštiti investicija između dve zemlje, čime bi bio unapređen ambijent za nova ulaganja iz Republike Koreje u privredu naše zemlje.

Govoreći o saradnji u oblasti turizma, Ju je izrazio spremnost da pomogne u promociji srpske turističke ponude na tržištu Republike Koreje, navodi se u saopštenju Ljajićevog kabineta.

Ambasador je istakao da postoji veliki potencijal za višestruko povećanje broja korejskih turista u Srbiji, s obzirom na to da više od 17 miliona ljudi iz te zemlje godišnje putuje u inostranstvo, a mnogi od njih za odmor biraju neku od turističkih destinacija u Evropi.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track