IPSILON KRAK KOD SUBOTICE GOTOV 2 MESECA RANIJE Mihajlovićeva: Nije važno odakle je firma, već da se poštuje rok
Foto: Fonet

Za deset meseci završeno 6.5 kilometara

IPSILON KRAK KOD SUBOTICE GOTOV 2 MESECA RANIJE Mihajlovićeva: Nije važno odakle je firma, već da se poštuje rok

InfoBiz -

Deonica Y - krak kod Subotice - otvara se danas, dva meseca pre roka, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da nije važno čija je kompanija koja izvodi radove, već da se poštuju rokovi.

Pojašnjava da nije zadovoljna dinamikom radova na deonici Koridora 11, Obrenovac -Ub i Lajkovac- Ljig, ali da je odmah reagovao ambasador Kine i da je uputio pismo kineskoj kompaniji Šangdong koja izvodi radove.

"Kada dolazite najavljeno na gradilište, sa novinarima nekako sve deluje našminkano. Više volim da dođem nenajavljeno sa inženjerima da vidimo gde su problemi i kako da ih rešimo", rekla je Mihajlović.

Ona je pojasnila da na koridoru rade dve kineske kompanije i da sa kompanijom koja radi na deonici Surčin- Obrenovac nema problema, da je dinamika posla odlična, da radnici dolaze u 4 sata ujutro na posao i odlaze sa gradilišta u 19 sati. Ona je podsetila da su za radove na koridorima raspisani međunarodni ugovori, da nije važno odakle je kompanija, već je važno da se poštuju rokovi.

Sa bugarskom kompanijom pre dve godine raskinut je ugovor, jer su sa radovima kasnili 7,8 meseci. Nakon upozorenja kompanijama, kako kaže, vidi se efekat te je tako dinamika radova na Koridoru 10 sada bolja i na jesen biće puštena deonica od 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.

Govoreći o deonici Y kraka kod Subotice ona je rekla da je za deset meseci završeno šest i po kilometara, te da sada 1.000 kamiona neće ići kroz Suboticu, već Y krakom.

"Očekujemo da još 5,5 kilometara završimo ove i naredne godine. Novac smo obezbedili u budžetu 600 miliona dinara, a deonica koju danas puštamo koštala je 370 miliona dinara", naglasila je ministarka.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track