KNEŽEVIĆ OPTIMISTA UPRKOS OGROMNOJ ŠTETI OD SUŠE: Srbija će dostići 3 odsto rasta BDP
Foto: Dado Đilas

Radna grupa preduzima potrebne mere

KNEŽEVIĆ OPTIMISTA UPRKOS OGROMNOJ ŠTETI OD SUŠE: Srbija će dostići 3 odsto rasta BDP

InfoBiz -

Ministar privrede Goran Knežević je izjavio danas da veruje da će ove godine, uprkos otežavajućim okolnostima, na primer, šteti zbog suše od 350 miliona evra ili jedan odsto BDP-a, biti dostignut predviđeni privredni rast od tri odsto.

Iako se već procenjuje da će privredni rast biti manji - 2,5 odsto, Knežević kaže da radna grupa koja prati BDP, koju je kao premijer osnovao Aleksandar Vučić, preduzima mere kako bi se dostigao rast od tri odsto, rekao je Knežević. Govoreći o pozitivnim stvarima koje nam idu na ruku Knežević ističe da ćemo imati, posle razgovora sa MMF-a u septembru, i povećanje plata i penzija.

"Imamo odličan rad RTB Bor, zaitm petrohemijskog kompleksa, pre svega Petrohemije i MSK koji dobro rade. Počinje da radi i Fijat posle kolektivnih godišnjih odmora- to je naš najveći izvoznik. Optimista sam i mislim da ćemo stići stopu rasta koju smo odredili na početku godine", naveo je ministar.

"Vrata radnicima Goše uvek otvorena"

Ministar Knežević izjavio je da su radnicima fabrike "Goša" iz Smederevske Palanke vrata uvek otvorena, ali da će problem u razgovorima biti to što su oni sami proglasili štrajk političkim.

"Država je učinila jako mnogo za 'Gošu', više nego za, možda, svih 400.000 privrednih subjekata koji postoje u Srbiji - od jednokratnih pomoći, povezivanja radnog staža, overe zdravstvenih knjižica...", rekao je Knežević.

(Kurir.rs/Agencije/RTS/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track