SAJAM HRANE U MOSKVI: 15 kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode
Foto: AP/Arhivska Fotografija

World Food

SAJAM HRANE U MOSKVI: 15 kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode

InfoBiz -

BEOGRAD - Na međunarodnom sajmu prehrane "World Food" koji se od 11. do 14. septembra održava u Moskvi svoje proizvode izlagače 15 kompanija iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

"Taj sajam je odlična prilika za kompanije iz Srbije da predstave svoju ponudu najvećim regionalnim kupcima prehrambenih proizvoda, uspostave kontakte i sklope poslovne aranžmane", istakla je PKS i podsetila da su prošle godine srpske firme na sajmu u Moskvi dogovorile poslove u vrednosti više od sedam miliona evra.

Organizatori izložbe Srbije i nastupa domaćih kompanija u okviru Nacionalnog štanda su PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku UNDP Srbija u okviru Projekta "Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektor" koji finansira Ruska Federacija /UNDP Fond za razvoj.

Sajam "World Food" je jedan od vodećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, a postoji više od 20 godina.

U 2016. godini sajam je posetilo oko 29.000 ljudi iz 89 zemalja, a na njemu je učestvovalo više od 1.400 izlagača iz 65 zemalja. Rusija je treći trgovinski partner Srbije, a u prvih šest meseci ove godine robna razmena dostigla je skoro 1,3 milijarde dolara.

Izvoz iz Srbije na rusko tržište bio je 471 milion dolara i veći je za 24,1 odsto nego u prvom polugodju 2016. godine, a očekuje se da do kraja godine premaši milijardu dolara. U sektoru prehrane Srbija beleži rast izvoza voća i povrća, mlečnih proizvoda i napitaka, mesa i mesnih prerađevina, istakla je PKS.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track