Najnovije vesti

Ministar Antić: Snabdevanje gasom iz Rusije sigurno
Foto: Shutterstock

Ministar Antić: Snabdevanje gasom iz Rusije sigurno

Biznis

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da građani mogu da budu mirni, jer će snabdevanje Srbije ruskim gasom biti potpuno sigurno, a da će od iduće godine početi radovi na proširenju skladišta Banatski dvor.

Antić je rekao da je na sastanku koji je u Moskvi imao sa predsednikom Izvršnog odbora Gasproma, Aleksejem Milerom konstatovano da postoji "apsolutna sigurnost snabdevanja gasom Srbije", saopštilo je danas resorno ministarstvo.

foto: EPA/PAVLO PALAMARCHUK

"U Moskvi sam, sa gospodinom Milerom, razmatrao proširenje skladišta Banatski dvor. Konstatovali smo da će do kraja godine biti definisano tehničko rešenje, a da će 2018.godine početi radovi", najvio je Antić.

Antić i Miler su razgovarali o statusu i budućnosti tekuće bilateralne saradnje, uključujući i izvoz ruskog gasa u Srbiju i njegovo skladištenje na teritoriji Srbije.

foto: Marina Lopičić

Na sastanku je konstatovano da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih devet meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period januar - septembar 2016.

Na sastanku su razmatrane i zajedničke aktivnosti iz Mape puta, koju su potpisali Gasprom i Ministarstvo rudarstva i energetike, 27. juna ove godine, a u cilju analize mogućnosti proširenja kapaciteta srpskog sistema za transport gasa.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...