RUMA: Otvorena nepalska fabrika nudli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

grinfild investicija

RUMA: Otvorena nepalska fabrika nudli

InfoBiz -

RUMA - Kompanija CG Corp Global iz Nepala otvorila je danas u Rumi svoj prvi pogon u Evropi "CG Foods Europe", gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda wai-wai.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i vlasnik te kompanije Binod Čodri (Binoud Chaudhary), ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ova grinfild investicija trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru ove grupe. Fabrika se prostire na 6.000 kvadarata, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je dobilo 100 ljudi. Plan je da do kraja sledeće godine posao dobije više od 400 radnika.

U fabrici u Rumi proizvodiće se instant nudle za potrebe lokalnog i tržišta Evrope. Dnevni kapacitet fabrike je 450.000 pakovanja nudli sa ukusom piletine, povrća, paradajza, paprike i pice.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u septembru 2016. godine, a izveli su ih izvođači i podizvođači iz Srbije. U sastav proizvoda ulazi više od 80 odsto sirovina i reprometerijala iz Srbija, a 80 odsto proizvedene robe biće izvezeno u različite zemlje Evrope, na Srednji Istok i u Ameriku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track