GRADI SE MOST SURČIN OBRENOVAC: Radovi napreduju po planu, Kinezi rade iz sve snage
Foto: Tanjug/Tanja Valič

infrastruktura

GRADI SE MOST SURČIN OBRENOVAC: Radovi napreduju po planu, Kinezi rade iz sve snage

InfoBiz -

SURČIN / OBRENOVAC - Kako se pomeraju kranovi i buldožeri, na reci Savi se formira most od 1,8 km, sa postavljenim temeljima i konstrukcijom kolona.

Most koji povezuje beogradske opštine Surčin i Obrenovac, predstavlja najvažniji i najizazovni deo autoputa E763 i njega gradi koneska kompanija

Kineska komunikaciona građevinska kompanija (CCCC).

"Ovo mesto je bilo divljina, nije bilo ništa posebno pre nego što su počeli da rade. Ovde nije bilo infrastrukture", rekao je Dejan Gogić, 36-godišnji farmer iz Surčina za Ksinhua,pokazujući ukazujući prema kampu CCCC.

Nadzor nad izgradnjom u ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije vrši Aleksandar Đureković iz Puteva Srbije i on kaže da projekat napreduje prema rasporedu.

Pozdravljajući deonicu Surčin-Obrenovac kao najbolju građevinsku lokaciju koja se trenutno nalazi u Srbiji, Đureković je pohvalno govorio o organizaciji i posvećenosti CCCC-a.

Žao Čengli, rukovodilac projekta deonice Surčin-Obrenovački segment, rekao je da je zbog tehničke složenosti most prepušten CCCC-u, dok je ostatak 16 km autoputa prepušten lokalnim kompanijama.

(Kurir.rs/Ksinhua)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track