Najnovije vesti

(FOTO) POSAO ZA JOŠ 50 RADNIKA: Otvoren novi fabrički pogon u Vlasotincu
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Do 2020. još 50 novih radnih mesta

(FOTO) POSAO ZA JOŠ 50 RADNIKA: Otvoren novi fabrički pogon u Vlasotincu

Biznis

VLASOTINCE - U Vlasotincu je danas otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner, a vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i menadžment te kompanije.

U novom pogonu zaposleno je 50 radnika, te ih sada ima ukupno 480 u toj fabrici, a plan je da do 2020. godine bude primljeno još 50 radnika u novom pogonu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Vučić je sa svojim domaćinima obišao proizvodni pogon i porazgovarao sa zaposlenima, a interesovao se pre svega za uslove rada.

U okviru novog pogona otvorena je i radionica za obuku učenika sa smera industrijski mehaničar u Tehničkoj školi u Vlasotincu.

Tako će učenici u prvom razredu raditi u školskim radionicama, u drugom će dva dana nedeljno provoditi u radionici, dok će u trećem razredu u fabrici provoditi tri dana, uz novčanu nadoknadu.

foto: Tanjug/Tanja Valič

U novoj hali proizvode se delovi od plastike, a uskoro će poceti i proizvodnja delova od metala, kako za Grunerovu proizvodnju, tako i za druge fabrike.

Novi pogon prostire se na 3.000 metara kvadratnih, pa se Gruner u Vlasotincu danas, sa ranije izgrađenih 4.000 kvadrata, prostire na ukupno 7.000 kvadratnih metara.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Gruner osim u Nemačkoj i Srbiji posluje i u Indiji i Tunisu. Na otvaranju su bili i ministar proivrede Goran Knežević i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, a predsednika Vučića je ispred fabrike dočekao veliki broj građana sa kojima se rukovao i kratko porazgovarao.

Vučić je porazgovarao sa zaposlenima, a interesovao se pre svega za uslove rada, poručio je da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra, a u kojem Srbija učestvuje sa 3,2 miliona evra. Predsednik je, međutim, primetio da je u Vlasotincu velika stopa nezaposlenosti i dodao da ćemo zato, kako je rekao, morati mnogo više da radimo.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik je zahvalio Nemačkoj što otvara porodične fabrike u Srbiji i konstatovao da je to najveće bogatstvo. "Kada oni dolaze znači da Srbija nije loše mesto", rekao je Vučić. "Nije pomoć kada nekoga nahranite tako što mu upecate jednom ribu, pa mu upecate drugi put ribu... Pomoć je kada ga naučite da peca", rekao je Vučić. Obraćajući se generalnom direktoru Grunera Šprajceru, Vučić je rekao da mu zahvaljuje zato što je pokazao ljubav prema zemlji u kojoj mu je otac stradao. Pozvao ga je i da što više pokazuje ubuduće to nešto srpsko što ima u sebi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...