Najnovije vesti

VUČIĆ O PLATAMA I PENZIJAMA: Po kakvoj je to matematici 450 evra manje od 350?
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Poseta Vlasotincu

VUČIĆ O PLATAMA I PENZIJAMA: Po kakvoj je to matematici 450 evra manje od 350?

Biznis

VLASOTINCE - Po kakvoj je to matematici 450 evra manje od 350, zapitao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom pojedinih navoda da plate i penzije nisu povećane, već "vraćene na prethodni nivo".

"Kažu: kada povećate plate za 10 odsto da je to opet manje. Kako je to 450 evra manje od 359, ili kako je 409 evra manje nego 350 ili 330. Objasnite mi tu matematiku", rekao je Vučić i dodao da je, kada neko ne raspolaže činjenicama već samo mržnjom, "moralno moranje" boriti se za pristojnu Srbiju, a ne oni koji znaju samo da pljuju, psuju u mokre po grobovima.

"Mi koji pripadamo pristojnoj Srbiji, a to su vredni radnici, ali ne oni najgori đaci koji su sebe bez pokrića proglasili za elitu, mi ćemo uspeti jer sam ubeđen da ljudi poštuju rad", istakao je.

foto: Tanjug/Tanja Valič

On je rekao da je zadovoljan onim što je do sada učinjeno, ali da "moramo još više i bolje". "Kada svako sebi postavi pitanje može li bolje, siguran sam da ćemo imati bolje rezultate", rekao je Vučić. 

On je kazao da je lično ponosan na neke stvari, poput otvorenih sedam fabrika u Nišu i najavio da će uskoro biti rešen problem Kuršumlijske i Lukovske banje.

"U planu je izgradnja puta Niš - Priština i to će dovesti do dolaska investitora u Toplicu, gde imamo četiri okruga. Žitorađa je bukvalno spasena, kao i Lebane gde smo izgubili ljude. Pre 15-20 godina sve smo gasili i zatvarali, sada otvaramo", rekao je Vučić.

On je najavio da će do maja biti otvorena dva dela puta kroz Jablanički okrug, koji idu ka Makedoniji, što je veoma značajno za dovođenje investitora.

"Tražićemo u Leskovcu nove investitiore, u Vlasotincu, Crnoj Travi koja nam je važna zbog granice prema Bugarskoj. Moramo sve da uradimo da tamo sačuvamo stanovništvo", rekao je Vučić. Vučić je kazao i da je kao predsednik Vlade i predsednik države obišao vise opština nego drugi političari za poslednjih 45 godina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Najmisterioznija osoba porodice Marjanović uskoro pred sudijom!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...