MK grupa najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama
Foto: Marina Lopičić

MK grupa najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

InfoBiz -

MK grupa saopštila je danas da je menadžment te firme razgovarao s predstavnicima vodećih kineskih kompanija, kako bi uspostavili saradnju sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva. U saopštenju se navodi da su se predstavnici MK grupe u Pekingu sastali sa čelnim ljudima najvećih kineskih banaka, gde je razgovarano o mogućnostima za investiranje i saradnju.

Kako je precizirano, sastanci su održani sa najvećom bankom na svetu po imovini i po tržišnoj kapitalizaciji - Industrijskom i komercijalnom bankom Kine (Industrial and Commercial Bank Of China – ICBC ), sa Kineskom gradjevinskom bankom (China Construction Bank – CCB ), Azijskom bankom za infrastrukturu i investiranje (Asian Infrastructure Investment Bank – AAIB ), ali i Kineskom bankom (Bank of China – BOC ) koja je ove godine počela sa radom u Srbiji. Strateško opredeljenje MK grupe, naglašava se, ostaje ulaganje i dalji razvoj u sektorima poljoprivrede, turizma i hotelijerstva i bankarstva.

"Partnere s kojima bismo razvijali poslove iz industrija u kojima planiramo nastavak razvoja, tražimo medju jakim kompanijama i investitorima sa iskustvom i dokazanim rezultatima iz tih ili sličnih branši, a to je upravo ono što kinesko tržište, kao strateški značajno, može da ponudi", kazao je direktor MK groupe Dušan Radičević, navodi se u saopštenju. Rukovodstvo MK groupe se tokom boravka u Kini sastalo i sa čelnim ljudima jedne od najvećih kompanija iz oblasti osiguranja, kao i kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane i distribucije, a razmatrale su se i poslovne mogućnosti s potencijalnim partnerima iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track