VUJOVIĆ: Višak u budžetu 86 milijardi, a sad sledi sladak zadatak povećanje plata i penzija
Foto: Tanjug/Tanja Valič

17. Ekonomski samit Srbije

VUJOVIĆ: Višak u budžetu 86 milijardi, a sad sledi sladak zadatak povećanje plata i penzija

InfoBiz -

BEOGRAD - Budžetski suficit Srbije je povećan u oktobru na 86 milijardi dinara sa septembarskog nivoa od 66 milijardi dinara, i za pola miliona je ispred plana, izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović.

- Sada predstoji sladak zadatak a to je povećanje plata i penzija, za šta verujemo imamo prostora - rekao je Vujović na panelu Makroekonomski razvoj Srbije - ka snažnijem rastu u okviru drugog dana rada 17. Ekonomskog samita Srbije.

Ministar je rekao da će povećanje plata u javnom sektoru ići od nula do deset odsto, što je nešto što država može da priušti vodeći računa o tome da ne ugrozi rezultate fiskalne konsolidacije.

Drugi važan zadatak u kome su postignuti dobri rezultati, prema njegovim rečima, predstavlja smanjenje javnog duga u odnosu na BDP, koji sada teži ka Mastriškim kriterijumima.

Pravimo veliki napredak i u naplati poreskih prihoda, naveo je Vujović, ističući kao jedan od važnih predstojećih zadataka reformu poreske uprave i unapređenje kapaciteta poreskih inspektora kako bi se poboljšala naplata poreza.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Kuma dala alibi Zoranu Marjanoviću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja