Knežević: Srbija dobila priznanje za reforme
Foto: Dado Đilas

Nisu ostale nezapažene

Knežević: Srbija dobila priznanje za reforme

InfoBiz -

BEOGRAD - Srbija je proglašena za najbolju zemlju u Jugoistočnoj Evropi u Beču, na forumu o Konkurentnosti privlačenja investicija u organizaciji grupacije Svetske banke, što je priznanje za reforme koje su sprovedene, izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

Vlada Srbije povukla je hrabre reformske poteze, najpre na čelu sa, danas predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, a sada nastavljamo i sa premijerkom Anom Brnabić, istakao je ministar privrede.

"Reforme nisu ostale nezapažene. Sertifikat koji je Svetska banka dodelila Srbiji u Beču još jedan je dokaz da smo na pravom putu", rekao je Knežević. U saopštenju se navodi da su unapređeni investicioni ambijent i politika dodele sredstava podsticaja doveli do toga da samo u 2016. i 2017. godini imamo zaključenih 38 Ugovora o dodeli sredstava podsticaja, čija investiciona vrednost je 386.629.831,40 evra i ugovoreno zapošljavanje najmanje 23.467 radnika.

Kao rezultat poverenja koje su stekli u državu Srbiju, kako u pogledu regulative, tako i efikasnosti administracije, 27 investitora koji su već jednom ulagali odlučili su da ulažu opet, u nekim slučajevima i po nekoliko puta. Danas, a upoređujući podatke o broju nezaposlenih u Srbiji, stopa nezaposlenosti od 26 odsto u 2012. godini, sada je smanjena i iznosi 11,8 odsto.

Verujemo da će ovo veliko priznanje uticati na podizanje ukupnog rejtinga naše države u Evropi i svetu, ali će svakako pozitivno uticati na nas da i dalje snažno razvijamo i unapređujemo investicionu klimu i ukupan investicioni ambijent, saopstilo je Ministarstvi privrede.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo koliko će robijati glumica koja je ubila majku i babu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track