PREMIJERKA BRNABIĆ: Trostruka kruna za ovu godinu, Srbija na 43. mestu Duing biznis liste
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zadovoljna plasmanom,

PREMIJERKA BRNABIĆ: Trostruka kruna za ovu godinu, Srbija na 43. mestu Duing biznis liste

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije i ona lično veoma zadovoljna plasmanom Srbije na Duing biznis listi, da se Srbija sada nalazi na 43. mestu te da očekuje da dogodine budemo među prvih 30 zemalja sveta.

Brnabić je podsetila da je Srbija napredovala na globalnoj listi konkurentnosti za 12 mesta, a prošle nedelje je Srbija u Beču proglašena kao najbolja zemlja u regionu jugoistočne Evrope po kriterijumima sprovedenih reformi.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ovo je za nas trostruka kruna za ovu godinu", istakla je premijerka i dodala da sve to pokazuje koliko se radi na unapređenju poslovne klime u Srbiji za kreiranje novih investicija.

Ona je na godišnjoj konferenciji i predstavljanju izveštaja "Duing biznis 2018: Jačanje konkurentnosti" rekla da očekuje da se Srbija već sledeće godine nađe među prvih 30 zemalja sveta, ali i podvukla da će i izazov biti veći, jer se, kako kaže, teže napreduje kako se zemlja približava vrhu.

"Ipak, mi smo optimisti", rekla je Brnabić.

Svesni smo da su nove investicije pokretač ekonomije, dodala je ona i podsetila da je najveći napredak ove godine ostvaren u kategoriji građevinskih dozvola, te da je Srbija sada na desetom mestu.

Brnabić je rekla da velike zasluge tim povodom idu NALED-u.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kaže i da je Vlada Srbije pokrenula projekat ukidanja obavezne upotrebe pečata, navodeći da je pečat potpuni anahronizam u 2017. godini i istakla da će se ići do kraja - do ukidanja pečata.

Brnabić je rekla da e - uprava za nju predstavlja jedan od najvećih izazova jer je to univerzalni odgovor na korupciju, efikasnost, transparentnost.

Đorđević: Od oko 623.000 nezaposlenih 22,5 odsto od 15 do 29 godina

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Zoran Đordjević rekao je danas da je u septembru u Srbiji bilo 623.000 nezaposlenih, od kojih je 22,5 odsto mladih od 15 do 29 godina.

On je na konferenciji "Nacionalni dijalog za zapošljavanje mladih-novi pristupi i izazovi" rekao da je ta stopa za 14,5 odsto manja nego pre godinu dana. "Većina nezaposlenih mladih ljudi - 57,9 odsto, je sa srednjim obrazovanjem i njihova stručnost nije u skladu s potrebama tržišta rada, a 20 odsto je nekvalifikovano jer ima samo osnovnu školu ili je i bez nje", rekao je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi detalji tužilaštva! Evo kada se Zoran Marjanović odvojio od ćerkice i kada je usmrtio Jelenu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track