ČADEŽ NA INVESTICIONOM FORUMU: Velika šansa za Srbiju, razgovaramo o 80 novih projekata
Foto: Tanjug/Tanja Valič

vrednost projekata oko 1,5 milijardi evra

ČADEŽ NA INVESTICIONOM FORUMU: Velika šansa za Srbiju, razgovaramo o 80 novih projekata

InfoBiz -

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas, na otvaranju "Beogradskih investicionih dana 2017", da će se na tom skupu razgovarati o oko 80 različitih projekta, čija je vrednost oko 1,5 milijardi evra.

Čadež je u Sava centru rekao da je reč o projektima u različitim oblastima, kao i da će se razgovarati o mogućnostima javno-privatnih partnerstava.

On je rekao da Beogradski investicioni dani svake godine privlače sve više učesnika i da ih je ove godine skoro 500, kao i da ima sve više investitora koji doprinose razvoju Beograda i Srbije.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Čadež je naglasio da je ključan za uspeh trougao u kome su donosioci odluka, finansijske institucij, kao i kompanija iz regiona.

"To je trougao uspeha, koji otvara nove projekte. Beogradski investicioni dani postaju brend Beograda", istakao je on.

Čadež je takođe ukazao na značaj reginalnog povezivanja i podsetio da je formirana zajednička privredna komora Zapadnog Balkana.

On je rekao da će u februaru u Londonu biti održan investicioni skup EBRD posvećen Zapadnom Balkanu na kome će zajednički nastupiti zajednički šest privrednih komora regiona kroz jedinstvenu privrednu komoru koja će predstaviti zajedničku investicionu palatformu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track