icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

NOVA IDEJA ZA PRIVATNI BIZNIS: Proizvodnja organske bundeve donosi novac
Foto: Shutterstock

Zarada sigurna

NOVA IDEJA ZA PRIVATNI BIZNIS: Proizvodnja organske bundeve donosi novac

Biznis

Porodica Sjerić iz bjeljinskog sela Ljeljenca već sedam godina proizvode organsku bundevu, a ove godine posejali su je na više od šest hektara, i to nekoliko sorti.
 

- Uz mnogo rada i upornosti na našem području mogu da uspevaju i alternativne biljne kulture, a ne samo tradicionalne - ističe Niko Sjerić za sajt B92.


On napominje da su ljudi sumnjičavi prema novinama, mada za to nema potrebe jer Semberija ima sve uslove za dobar prinos bundeve.

- Golic proizvodimo zbog semena, od muskatne tikve proizvodimo kašaste sokove, a hokaido tikva najviše se traži u ugostiteljstvu. Neke domaćice od tikve prave i ajvar - naglašava ovaj uspešni poljoprivrednik.


Milena Sjerić napominje da od ove biljke „može da se napravi lep ručak, i to bez mesa“.

- Od bundeve može da se pravi skoro sve, od slanog i slatkog do kiselog programa - kolači, pite, peciva, ulje, čorbe i sokovi. U kombinaciji s bundevom dobro ide šargarepa, pa i jabuka, a odskora i dunja - kaže ova domaćica.

 

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Shutterstock

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...