BRNABIĆEVA NA OTVARANJU INVESTICIONOG FORUMA: Srpsku ekonomiju zasnovaćemo na inovacijama
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na Belgrade Venture Forum 30 preduzetnika iz 10 zemalja

BRNABIĆEVA NA OTVARANJU INVESTICIONOG FORUMA: Srpsku ekonomiju zasnovaćemo na inovacijama

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić je otvorila danas najveći forum investicija, inovacija i preduzetništva na Balkanu "Belgrade Venture Forum" i poručila da je cilj vlade da srpska ekonomija bude zasnovana na inovacijama kako bi imali održiv i dinamičan rast.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Brnabić je rekla na šestom forumu, na kome učestvuje 30 inovativnih preduzetnika iz više od deset zemalja koji će predstaviti svoje ideje pred više od 50 investitora, da je naš privredni razvoj sada zasnovan na investicijama, ali i da su veoma važne inovacije i digitalizacija. Brnabić je rekla da je vizija vlade da se posle teških strukturnih reformi koje je sprovela prethodna vlada zahvaljujući čemu je napravljena makroekonomska stabilnost i fiskalnu konsolidacija da se napravi rast na zdravim osnovama, a to su povećanje izvoza i produktivnosti, na čemu treba da radi sadašnja vlada.

BRNABIĆ: Lako je kritikovati, a teško otvarati radna mesta

"Borimo se u regionu za investicije poslovnom klimom, subvencijama i povoljnim poslovnim okruženjem. Da bi imali održivi i dinamičan rast moram oda se okrenemo ekonomiji zasnovanoj na inovacijama i to ova vlada mora da uradi. Nisam sigurna da ćemo moći u ovom mandatu da završimo, ali bar da napravimo iskorak", naglasila je Brnabić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Rekla je da je cilj digitalizacija i obrazovanje, kao i inovacije i veći fokus i investicije u nauku, istraživanje i razvoj, preduzetništvo i kulturu. Učesnici iz celog sveta upoznaće se sa inovacijama, tržišnim i tehnološkim trendovima.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Najvažnije teme će obuhvatiti unapređenje investiranja, sportske, finansijske i agro tehnologije, kao i rast poslovanja i unapređenje elektronske trgovine.

Otvaranju foruma prisustvuju i predsednik predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ambasador Kraljevine Holandije Henk van del Dol.

"Nacrt budžeta do kraja meseca"

Nacrt budžeta može da se očekuje do kraja novembra, izjavila je Brnabić.

"Postoji nacrt budžeta, ali moramo još jednom da prođemo kroz njega, da bismo videli tačne potrebe i ja se tokom ove nedelje nalazim sa svim ministrima, da prođemo kroz prioritetne projekte za 2018. godine, a takođe, u planiranju kapitalnih investicija za 2019. i 2020. godinu, da ne bi kasnili ponovo sa iskorišćavanjem budžetskih sredstava i da bismo bili sigurni šta će biti prioritetni projekti u naredne tri godine", rekla je predsednica vlade novinarima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track