INVESTICIJE: Nemačke kompanije spremne da ulažu u Srbiju
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger

INVESTICIJE: Nemačke kompanije spremne da ulažu u Srbiju

InfoBiz -

Istraživanje koje je nedavno sprovela Nemačko-srpska privredna komora pokazalo je da građani Srbije najviše cene nemačke investitore

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger izjavio je da ima kompanija iz Nemačke koje su zainteresovane i spremaju se da dođu u Srbiju, ali da je najvažnije da se sačuvaju postojeći investitori i da oni ponovo ulažu.

- Bitno je da onima koji su već ovde bude dobro i da oni ponovo ulažu. Recimo „Hemofarm“, mi stalno ulažemo mnogo novca i radimo na otvaranju novih radnih mesta - rekao je za RTS Zeliger, koji je i generalni direktor „Hemofarma“, kompanije koja posluje u okviru nemačke „Štada grupe“.

Upitan koje su to oblasti za koje su zainteresovani nemački investitori, on je rekao da je Nemačka jaka u automobilskoj industriji, te da su zainteresovani za pravljenje komponenti, delova za automobile, kao i u metalurškoj industriji.

Istraživanje koje je nedavno sprovela Nemačko-srpska privredna komora pokazalo je da građani Srbije najviše cene nemačke investitore, a Zeliger kaže da je to istraživanje za njih iznenađujuće i ohrabrujuće.

- Svaki treći građanin vidi nemačke investitore kao najcenjenije. Mi se smatramo najdominantnijim investitorima. Postoji borba za dobre radnike, a ohrabrujuće je što možemo da napravimo te dobre radnike - pojasnio je on.

U Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija s ulaganjima oko dve milijarde evra i one zapošljavaju oko 30.000 radnika.

Kurir / Mina Branković

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track