POKRENUT STEČAJ U GOŠI: Radnici krive novog direktora!
Foto: Nebojša Mandić

problem u fabrici šinskih vozila

POKRENUT STEČAJ U GOŠI: Radnici krive novog direktora!

InfoBiz -

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" saopštili su danas da je namera novog direktora Radiše Savića da "Gošu" pošalje u stečaj, zbog čega je obustavio sve aktivnosti oko prodaje teretnih vagona.

Radnici "Goše" su se u apelu premijerki Ani Brnabić distancirali od napada na njenu porodicu, podseća se u saopštenju i navodi da su radnici Savića zamolili da ne dolaze u firmu do 17. novembra, odnosno do zakazanog ročišta o stečaju.

foto: Nebojša Mandić

Izjava direktora o dužini štrajka i visini zarade radnika u tom periodu je netačno i zlonamerno, jer nije izneo povod za štrajk i obaveze koje nisu ispunjene, dodaju radnici.

Takođe, njegova izjava o određenim poremećajima u vidu obaveza prema dobavljačima je neozbiljna, jer ne pominje obaveze prema državi i prema radnicima u iznosu od osam miliona evra.

Pokrenut stečaj

Privredni sud u Požarevcu otvorio je stečajni postupak za fabriku šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci, a za stečajnog upravnika je imenovan Aca Micić iz Žagubice, objavila je danas Radiotelevizija Srbije (RTS).

Stečaj je pokrenula zemunska firma "AA Kapital Konsalting 2017", zbog potraživanja 400.000 evra.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 27. decembar i svi potencijalni poverioci kojima "Goša" duguje, imaju rok od 90 dana da se jave.

U izjavi Savića se ne pominje da Lisnart holding od dana preuzimanja fabrike nije uplatio nijedan dinar ni radnicima, ni državi.

foto: Nebojša Mandić

Valjanost ugovora koji su potpisani spremni smo da pokažemo državnim organima, a to će pokazati da firma ima perspektivu, navode radnici.

Državu molimo da reaguje i da zaštiti radnike i ispita iz kog razloga za sedam meseci nije plaćena nijedna obaveza prema državi, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Štrajk u pošti ugrožava celu Srbiju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track