Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆ: Izgradnja Fruškogorskog koridora počeće naredne godine
Foto: Beta

najduži tunel

MIHAJLOVIĆ: Izgradnja Fruškogorskog koridora počeće naredne godine

Biznis

BEOGRAD - Izrada projektne dokumentacije za Fruškogorski koridor je pri kraju i planirano je da radovi počnu iduće godine, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom razgovora s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

 

 

Mihajlović i Pinter su na sastanku u Vladi Srbije razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture, a glavna tema je bila realizacija i način finansiranja izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, poznatije kao Fruškogorski koridor, čija je ukupna dužina 45,4 kilometra, saopštilo je ministarstvo.

 

 

"Fruškogorski koridor je strateški važan za Srbiju i za ovaj deo Evrope. Izrada projektne dokumentacije je pri kraju i naš plan je da radovi počnu iduće godine, a da u međuvremenu razgovaramo o načinu finansiranja ovog projekta", rekla je Mihajlović.

 

Ambasador Pinter istakao je da su prethodnu godinu obeležili brojni kontakti između dve vlade i da postoji puno prostora da se saradnja Srbije i Mađarske dodatno unapredi.

 

 

Na sastanku su razmenjene i informacije o napretku u realizaciji drugih infrastrukturnih projekata od značaja za Srbiju i Mađarsku, uključujući modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta, rekonstrukciju pruge Segedin-Subotica-Baja i otvaranje novog graničnog prelaza Rastina.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/ Ilustracija)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...