EKONOMIJA ZASNOVANA NA ZNANJU I INOVACIJAMA Brnabićeva: Srbija više nije društvo jeftine radne snage
Foto: Promo

Cilj "Korak u nauku" 16. put u Petnici

EKONOMIJA ZASNOVANA NA ZNANJU I INOVACIJAMA Brnabićeva: Srbija više nije društvo jeftine radne snage

InfoBiz -

Od ekonomije zasnovane na investicijama moramo zakoračiti u ekonomiju zasnovanu na znanju i inovacijama, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da Srbija više nije društvo jeftine radne snage.

- Ekonomija zasovana na inovacijama je ekonomija u kojoj se ne takmičimo po jeftinoj radnoj snazi, subvencijama... nego po tome koliko se oslanjamo na sopstvene resurese - rekla je Branbić na konferenciji "Korak u nauku" koja se po 16. put održava u istrazivačkoj stanici Petnica. Ona je dodala da nije sigurna da će se taj cilj ostvariti u mandatu ove vlade, ali da ova vlada ima obavezu da to započne kako bi ga sledeća žavršila.

foto: Promo

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici NIS-a, kao kompanije koja je višegodišnji prijatelj i partner Petnice.

- Prisustvo na ovom skupu za nas je velika čast - jer biti deo godišnje konferencije Petnice znači da smo i u godini koju uskoro ispraćamo pružili podršku jednom od najboljih srpskih brendova - nauci. Mi u NIS-u smatramo da je saradnja privrednog sektora sa obrazovnim i naučnim institucijama najbolja kombinacija za uspeh jednog društva, zato nastojimo da pružimo podršku brojnim projektima iz ovih oblasti. U tom smislu, saradnja sa Petnicom se sa velikim uspehom odvija od 2009, postala je već tradicionalna i na nju smo izuzetno ponosni. Svim Petničarima - polaznicima seminara, mentorima i saradnicima, želim uspeh u istraživackom i naucnom radu, velika dostignuca i neprestanu glad u traganju za nepoznatim i novim - rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošcu i komunikacije.

foto: Promo

Direktor Petnice Vigor Majić podsetio je da je Petnica osnovana pre 35 godina i da je počela sa radom u staroj seoskoj školi, a da se razvija zbog entuzijazma svojih polaznika i zaposlenih, kao i uz podršku onih koji su prepoznali značaj organizacije za razvoj i promociju nauke u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track