TRAŽI SE NAJBOLJI STRATEŠKI PARTNER: Kinezi, Kanađani i Rusi u trci za RTB Bor!
Foto: Dado Đilas

KAPITAL

TRAŽI SE NAJBOLJI STRATEŠKI PARTNER: Kinezi, Kanađani i Rusi u trci za RTB Bor!

InfoBiz -

Treba nam partner koji će investirati preko pola milijarde dolara u razvoj rudarskog posla, poručio ministar energetike Antić

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je više rudarskih kompanija iz Rusije, Kine i Kanade ozbiljno zainteresovano za strateško partnerstvo sa Srbijom za Rudarsko-topioničarski basen u Boru.

Antić je rekao da se razgovara sa svima i da će strateški partner biti onaj ko Srbiji ponudi najbolje uslove i viziju koja odgovara planovima Vlade za njegov razvoj.

- Nama treba partner koji će investirati preko pola milijarde dolara u razvoj rudarskog posla. Tamo treba da se otvore novi rudnici, da se otvori novi rudnik „Cerovo“. Nije logično da država bude jedini investitor, treba nam novi kapital i novi partneri i napravićemo ozbiljnu utakmicu među svim tim kompanijama ko Srbiji bude ponudio najbolje uslove i najbolju viziju koja odgovara našim planovima - rekao je on i dodao da je pitanje svih dugovanja RTB „Bor“ rešeno i da je definisano da se u periodu od osam godina dugovanja izmire.

Antić je potvrdio ranije najave da tender za prodaju RTB bude raspisan u prvom tromesečju iduće godine. U medijima se pominje da je i jedan od najvećih ruskih proizvođača bakra „Rašn koper kompani“ zainteresovan za privatizaciju RTB „Bor“, a koji je svoje namere zvanično obrazložio u pismima upućenim resornim ministarstvima.

E. K. - Foto: Dado Đilas

Energetska situacija

BEZ BRIGE, SNABDEVANJE STABILNO

Ministar Antić izjavio je i da je energetska situacija u Srbiji stabilna i da građani ne treba da brinu o tome:

- Imamo sve neophodne količine energenata. Građani nemaju potrebe da uopšte o tome razmišljaju ili imaju bilo kakvu brigu. Sve energetske kompanije ispuniće svoje zadatke. Pred nama je veoma stabilan period.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track