BRNABIĆEVA SA ORBANOM NA EKONOMSKOM SAMITU U MAĐARSKOJ: Dvoje premijera sa nestrpljenjem očekuju modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta
Foto: Vlada Srbije

Zadovoljni rezultatima skupa Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

BRNABIĆEVA SA ORBANOM NA EKONOMSKOM SAMITU U MAĐARSKOJ: Dvoje premijera sa nestrpljenjem očekuju modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta

InfoBiz -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i mađarski premijer Viktor Orban izrazili su danas zadovoljstvo rezultatima dosadašnjih samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIEZ), a posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o saradnji i otpočinjanju radova na projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

foto: Vlada Srbije

Osim o rezultatima jučerašnjeg Samita 16+1, Brnabićeva i Orban su razgovarali i o unapređenju bilateralnih odnosa i ocenili da je potrebno "još više unaprediti ekonomsku saradnju dve zemlje", navodi se u saopštenju.

BRNABIĆEVA PONOSNA NA EKONOMSKOM SAMITU U BUDIMPEŠTI: Srbija je tačka ukrštanja Puta svile

"Pored infrastrukture i saobraćaja, oblasti u kojima treba da nastavimo da unapredjujemo saradnju jesu energetika, poljoprivreda i vodoprivreda, telekomunikacije, bankarstvo, kao i banjski turizam i prekogranična saradnja", rekla je Ana Brnabić u razgovoru. Ona je navela da je Srbija merama fiskalne konsolidacije i sveobuhvatnim reformama uspela da kreira povoljno i stimulativno poslovno okruženje koje je sigurnije za investitore i dodala da su "dobrodošla veća madjarska ulaganja i učešće kompanija iz te zemlje u zajedničkim projektima".

foto: Vlada Srbije

Premijeri Srbije i Mađarske složili su se da je potrebno nastaviti praksu održavanja zajedničkih sednica vlada jer to "doprinosi unapređenju političkog dijaloga i sveukupnih odnosa dve zemlje".

POČEO EKONOMSKI SAMIT U BUDIMPEŠTI: Državni vrh Srbije potvrđuje brojne ugovore o saradnji sa Kinom

"Stabilnost i uspešan razvoj odnosa Srbije i Mađarske u obostranom su i prioritetnom interesu", zaključili su u razgovoru Brnabićeva i Orban.

foto: Printscreen Twitter

Srpska premijerka zahvalila je Orbanu na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Srbije, a razgovarali su i o potrebi nastavka bliske saradnje u vezi s migrantskom krizom, dodaje se u saopštenju.

Zajednička sednica vlada Mađarske i Srbije u februaru

Premijeri Srbije i Mađarske, Ana Brnabić i Viktor Orban, dogovorili su se danas u Budimpešti da zajednička sednica vlada dveju zemalja bude održana u februaru, javila je agencija MTI, pozivajući se na pres službu mađarskog premijera.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track