EKONOMSKI SAMIT U BUDIMPEŠTI: Srbija i Kina za što brži početak radova na izgradnji auto-puta Preljina-Požega
Foto: Twitter Printscreen/Serbian PM

Brnabićeva sa Lijem Kećijangom

EKONOMSKI SAMIT U BUDIMPEŠTI: Srbija i Kina za što brži početak radova na izgradnji auto-puta Preljina-Požega

InfoBiz -

BEOGRAD - Delegacija Vlade Srbije razgovarala je danas u Budimpešti sa premijerom Kine Lijem Kećijangom o zaključivanju ugovora o finansiranju izgradnje autoputa Preljina-Požega, dužine 30,9 kilometara, na Koridoru 11, na kojem bi sledeće godine trebalo da počnu radovi.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,

razgovori o zaključivanju ugovora o finansiranju gradnje novog autoputa započeti su odmah nakon što je juče u Budimpešti, u okviru Samita šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, potpisan komercijalni ugovor o izgradnji te saobraćajnice vredan 450 miliona evra sa kineskom kompanijom CCCC.

Na sastanku delegacija Srbije i Kine, predvođenih premijerima Anom Brnabić i Lijem Kećangom, govorilo se i o realizaciji drugih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i mogućnostima za proširenje ekonomske sardnje dve zemlje.

Kako je podsetilo Ministarstvo, na bilateralnom sastanku održanom u okviru Samita u Budimpešti, premijer Kine izrazio je zainteresovanost za inicijative srpske strane i istakao da razvoj ekonomske saradnje treba da prati visok nivo političkih odnosa dve zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Twitter Printscreen/SerbianPM)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track