PORESKA INSPEKCIJA UPALA U 40 OBJEKATA PO SRBIJI: Našli nepravilnosti u dve trećine
Foto: Nebojša Mandić

kontrola

PORESKA INSPEKCIJA UPALA U 40 OBJEKATA PO SRBIJI: Našli nepravilnosti u dve trećine

InfoBiz -

Tokom proteklog vikenda inspektori Poreske uprave kontrolisali su promet preko fiskalnih kasa u 40 ugostiteljskih i maloprodajnih objekata u 18 gradova i opština u Srbiji i tom prilikom utvrdili nepravilnosti u radu u oko dve trećine objekata.

Kako je saopštila Poreska uprava, kontrole su obavljene u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Somboru, Kuli, Zrenjaninu, Leskovcu, Šapcu, Loznici, Kikindi, Prokuplju, Užicu, Kruševcu, Nišu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Bačkoj Topoli i na Zlatiboru.

"Od 40 kontrolisanih objekata u 26 objekata, odnosno 65 odsto, utvrđene su nepravilnosti na osnovu kojih će se poreskim obveznicima izreći mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, a protiv odgovrnih lica biće podnesene krivične, odnosno prekršajne prijave", saopštila je Poreska uprava.

Deo kontrola je, dodaju, obavljen u saradnji sa inspekcijom rada, inspektorima poreske policije i ovlašćenim licima UKP-a.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto ilustracija Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track