MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O BUDŽETU ZA IDUĆU GODINU: Više novca za moj resor znači obnovu puteva od severa do juga
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Pet milijardi više za infrastrukturu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O BUDŽETU ZA IDUĆU GODINU: Više novca za moj resor znači obnovu puteva od severa do juga

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Majlović izjavila je danas da je bužet za narednu godinu razvojni i da se njim predviđa 79 milijardi dinara za infrastrukturu, što je za pet milijardi više u odnosu na budžet za ovu godinu.

foto: Beta

Mihajlovićeva je rekla da će sa više novca u njenom sektoru da se nastavi "rehabilitacija puteva od severa do juga i od istoka do zapada" u Srbiji.

BUDŽET ZA 2018. GODINU PRIHVAĆEN U NAČELU: Planirani prihodi 1,1, rashodi 1,2 milijarde dinara

"To je stabilan budžet, razvojni, drugačiji u odnosu na one dve ili tri godine kada smo morali mnogo da štedimo, sada izdvajemo novac za investicije, ulažemo u infrastrukturu, vojsku, policiju, što će nam omogućiti da se dalje razvijamo", rekla je Zorana Mihajlović.

foto: Ministarstvo građevine i saobraćaja

Ona je najavila da će naredne godine početi radovi od Preljine do Požege kao deo Koridora 11, deonica od Niša do Pločnika koja je deo auto puta Niš-Merdare-Priština i da će se uraditi polovina pruge Beograd - Budimpešta. Govoreći o zamerkama Fiskalnog saveta, koji je ukazao da su mala izdavanja predviđena za zdravstvo i školstvo, a znatno veća za infrastrukturu, Mihajlovićeva je odgovorila da se mora ići korak po korak i da su za zdravstvo i školstvo predviđena sredstva i kroz Kancelariju za javna ulaganja.

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track