Najnovije vesti

IMENOVANI DIREKTORI EMS I SRBIJAVODA: Žena prvi put na čelu neke elektroenergetske firme, Puzović ostaje glavni za vode
Foto: Beta/EMS, Zorana Jevtić

nova postavljenja

IMENOVANI DIREKTORI EMS I SRBIJAVODA: Žena prvi put na čelu neke elektroenergetske firme, Puzović ostaje glavni za vode

Biznis

Vlada Srbije je za direktora Elektromreže Srbije (EMS) imenovala Jelenu Matejić koja je nepunih godinu dana obavljala funkciju vršioca dužnosti direktora tog preduzeća, saopštio je danas EMS.

 

Ona je na to mesto izabrana na javnom konkursu koji je vlada objavila u martu 2017. godine, na koji se prijavilo devet kandidata. Jelena Matejić je u EMS-u zaposlena od 2012. godine, gde je bila izvršni direktor za investicije i stratergiju, a obavljala je i funkcije člana Upravnog i Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS).

 

Ona je radila u nekoliko privatnih firmi. Od februara 2015. je predsednica saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije, a od 2016. godine član Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

 

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu od novembra 2012. godine, opet je imenovan za glavnog rukovodioca te firme.

Puzović je na to mesto izabran na konkursu koji je Vlada Srbije objavila u martu i na koji se prijavilo šest kandidata.

 

Vlada Srbije je na sednici 5. decembra na mesto direktora Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti ponovo imenovala Anu Jovanović. Ona je na toj funkciji bila od decembra 2013. godine.

 

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Beta/EMS, Zorana Jevtić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...