U IGRI VIŠE UGLEDNIH SVETSKIH KOMPANIJA: Danas ističe rok za dostavljanje ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom
Foto: Nebojša Mandić

Vreme za drugu fazu postupka

U IGRI VIŠE UGLEDNIH SVETSKIH KOMPANIJA: Danas ističe rok za dostavljanje ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom

InfoBiz -

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka ističe danas.

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

Poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara 2017. godine. Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Prvi put tokom 55 godina postojanja Aerodrom "Nikola Tesla" će uslužiti svog petomilionitog putnika u ovoj godini.

Brnabić: Ponude za koncesiju aerodroma premašile očekivanja

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da danas u 15.30 sati, kada ističe rok za predaju obavezujućih ponuda za kompanije koje su finalisti u postupku koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla", očekuje da svih pet konzorcijuma preda svoje ponude.

foto: Zorana Jevtić

Kako kaže zainteresovanost je velika, a do 25. decembra biće doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama. Ona nije želela da govori koliko su kompanije ponudile, ali je istakla da niko nije očekivao da će ponude biti toliko dobre.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja