Najnovije vesti

U IGRI VIŠE UGLEDNIH SVETSKIH KOMPANIJA: Danas ističe rok za dostavljanje ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom
Foto: Nebojša Mandić

Vreme za drugu fazu postupka

U IGRI VIŠE UGLEDNIH SVETSKIH KOMPANIJA: Danas ističe rok za dostavljanje ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom

Biznis

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za koncesiju za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka ističe danas.

 

 

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology.

 

Poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara 2017. godine. Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Prvi put tokom 55 godina postojanja Aerodrom "Nikola Tesla" će uslužiti svog petomilionitog putnika u ovoj godini.

 

 

Brnabić: Ponude za koncesiju aerodroma premašile očekivanja

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da danas u 15.30 sati, kada ističe rok za predaju obavezujućih ponuda za kompanije koje su finalisti u postupku koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla", očekuje da svih pet konzorcijuma preda svoje ponude.

 

foto: Zorana Jevtić

 

Kako kaže zainteresovanost je velika, a do 25. decembra biće doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama. Ona nije želela da govori koliko su kompanije ponudile, ali je istakla da niko nije očekivao da će ponude biti toliko dobre.

 

 

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Nebojša Mandić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...