ZARADA: Prave biznis od sahrane ljubimaca
Foto: Profimedia

Srednjoškolci osmislili firmu

ZARADA: Prave biznis od sahrane ljubimaca

InfoBiz -

Usluge prevoza preminule životinje, nalaženja pogrebnog mesta i obezbeđivanja sanduka najbolja je poslovna ideja na regionalnom takmičenju učenika

Ideja o otvaranju agencije koja pruža pogrebne usluge za kućne ljubimce osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“.

- Naša firma bi se zvala „I ljubimci idu u raj“, a pružali bismo usluge prevoza preminule životinje, nalaženja pogrebnog mesta i obezbeđivanja sanduka. Vlasnici ljubimaca bi mogli da se opredele za jedan od tri paketa, u zavisnosti od finansijskih mogućnosti, a razlika je samo u kvalitetu sanduka i spomenika - objašnjavaju Marija, Dušan, Nevena, Branislav i Sava - članovi petočlanog pobedničkog tima koji su činili učenici beogradske Zubotehničke škole, XIV gimnazije, Pete ekonomske škole, Četvrte gimnazije i Ekonomsko-trgovinske i mašinske škole u Kučevu.

Realan plan

Inače, takmičenje održano u Beogradu je okupilo više od 100 učenika iz 34 srednje škole iz Beograda, Krupnja, Kučeva, Pančeva, Požarevca, Smedereva i Valjeva. Timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavali su rešenje zadatka koji im je postavljen na početku takmičenja - razviti proizvod ili uslugu koja će privući pažnju vlasnika kućnih ljubimaca i doprineti rešavanju nekog problema s kojim se ova ciljna grupa susreće.

- Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu s nepoznatim ljudima i razviju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis-plan - ukazao je Nemanja Glavinić iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Poslovni izazov

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru, a pobednici finala će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2018. u Sarajevu) zajedno s vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Usluge agencije

prevoz preminule životinje

nalaženje pogrebnog mesta

obezbeđivanje sanduka

tri paketa bi se nudila, u zavisnosti od kvaliteta sanduka i spomenika

foto: Profimedia

Usluge agencije

prevoz preminule životinje

nalaženje pogrebnog mesta

obezbeđivanje sanduka

tri paketa bi se nudila, u zavisnosti od kvaliteta sanduka i spomenika

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ovo je nelegalno groblje ljubimaca u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track